Kara Listeye Kredi Veren Bankalar 2019 (%1,97 Faizli 100 Bin TL)

Kara Listeye Kredi Veren Bankalar 2019 (%1,97 Faizli 100 Bin TL)

Bankaların kredi verme koşullarından en önemlisi kredi notudur. Kredi notu yüksek olan kişiler ve aylık düzenli bir geliri olanlar, bankalardan kolaylıkla kredi alabilir. Ancak geçmiş dönemde bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarınızı ödemediyseniz ve icralık olduysanız kara listeye alınırsınız. Kara listeye alınmanız ise 5 yıl boyunca bankalardan kredi ve kredi kartı alamamanız anlamına gelir. Bankalar kara listedekilere kolay kolay kredi vermezler ancak bazı koşulları yerine getirmeniz halinde, bu durumda bile kredi almanız mümkündür. Sizlere 2019 kara listeye kredi veren bankalar hakkında detaylı bilgi verelim;

2019 kara listeye kredi veren bankalar ve koşulları nelerdir?

Kara listede olanların bankalardan kredi çekebilmesi için ön şart, kredi notunun yükselmeye başlamasıdır. Bunun için bir bankadan kredi kartı talep etmelisiniz. Maaşınızı aldığınız ya da çalışmış olduğunuz bankadan düşük miktarlı bir kredi kartı alabilir ve bunun borçlarını düzenli olarak ödeyebilirsiniz. Bu sayede kredi notunuz biraz da olsa yükselemeye başlar. Ayrıca kredi notunuzu yükseltmek için banka hesaplarınızdan birine, faturalarınızı otomatik ödeme talimatı verebilir ve bunları düzenli olarak ödeyebilirsiniz. Bununla birlikte bireysel emeklilik yaptırmanız ve düzenli ödemeniz de kredi notunuzun yükselmesini sağlar.

Kara listedeyseniz ve kredi almak istiyorsanız aylık düzenli bir gelirinizin olması gerekir. Bankadan alacağınız krediyi geri ödeyebileceğinizi kanıtlamanın tek yolu maaş bordronuzun olmasıdır.

Kara listeye kredi veren bankalar aynı zamanda son 6 aylık sigorta priminin ödenip ödenmediğine de bakarlar. Sigorta priminiz ödeniyorsa, kredi alma ihtimaliniz yükselir.

Kara listedeyken kredi almak için bankaya teminat olarak ipotek ya da kefil göstermeniz gerekir. Kefilinizin memur çalışan ya da emekli olması önemlidir. İpotek için de ev ya da iş yeri tapusu yanınızda bulunmalıdır.

Yukarıdaki koşulları sağladığınızda, bankalardan 100.000 liraya kadar kredi alabilirsiniz. Ancak bu kredi için başvurularınızı banka şubelerinden yapmalısınız. İnternet üzerinden yapacağınız başvurular olumsuz sonuçlanacaktır. Bu durum, diğer bankaların size kredi vermesini zorlaştıracaktır.

Kara listeye kredi veren bankalar hangileridir?

Kara listede olanlar için kredi veren bankalar ve kredilerinin özellikleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir;

Ziraat bankası kara listeye kredi ve özellikleri;

Ziraat Bankası, kamu kurumu olduğu için kara listedekilere kredi vermek istemez. Ancak bu bankaya ipotek ve kefil götürseniz, kredi alma ihtimaliniz yükselir. Bu bankadan evin değerine göre 100.000 liraya kadar kredi alabilirsiniz. Alacağınız kredinin aylık faiz oranı %1,90 olarak belirlenir. Kredinizi 60 aya kadar vadelenedirebilirsiniz.

Vakıfbank kara listeye kredi ve özellikleri;

Kamu bankaları, özel bankalar kadar çok kâr amacı gütmediği için kara listedekilere kredi vermeye soğuk bakmaktadır. Ayrıca kredi verirken çok detaylı araştırma yaparlar. Bu nedenle Vakıfbank’a kredi başvurusunda bulunurken de yanınızda ipotek ve kefil olması gerekir. Bu koşulları sağladığınızda, yine 100.000 liraya kadar kredi almanız mümkündür. Kredinizin faiz oranı %1,97 olacaktır. Kredinin vadesini 60 aya kadar belirleyebilirsiniz.

Garanti Bankası kara listeye kredi ve özellikleri;

Kara listeye kredi veren bankalar arasında en çok tercih edilen banka Garanti’dir. Bu bankanın faiz oranları diğerlerine göre daha yüksektir ancak kara listeye daha kolay kredi verebilmektedir. Aylık gelir ve sigorta durumunuzu kanıtlayan belgenizin yanınızda olması halende, bu bankadan kredi alabilirsiniz. 75.000 liraya kadar kredi alabileceğiniz bu bankanın faiz oranı %2,77’dir.

İş Bankası kara listeye kredi ve özellikleri;

Kredi sicilinizin olumsuz olması halinde, ipotek vermek şartı ile İş Bankasından kredi almanız mümkündür. Diğer bankalara olan borçlarınızı temizlediyseniz ya da yapılandırdıysanız, bu bankadan kolayca kredi alabilirsiniz. İş Bankası tarafından sunulan kredinin aylık faiz oranı %1,92’dir. Bu bankadan 60 aya varan vadelerle 100.000 liraya kadar kredi almanız mümkündür.

Aktif Bank kara listeye kredi ve özellikleri;

Kredi notunu dert etmeden ve kefil şartı aranmadan kredi alabileceğiniz tek banka Aktif Bank’tır.  Bu bankada aylık geliriniz olması ve sigorta primlerinizin yatması şartlarını sağladığınızda, 30 bin liraya kadar kredi alabilirsiniz. Kredi için başvurularınızı banka şubesinden ya da online olarak yapabilirsiniz. Kredinizi de 3 aydan 60 aya kadar vadelendirebilir, ödemelerinizde herhangi bir banka şubesinden yapabilirsiniz.  Bu kredinin aylık faiz oranı, %2.59 olarak belirlenmiştir.

Akbank kara listeye kredi özellikleri;

Kara listeye alındığınız anda, Akbank’a başvuru yaparak da kredi almanız mümkündür.  Bu banka aracılığıyla 50.000 liraya kadar kredi alabilirsiniz. Kredinizi sigortalıya da sigortasız olarak aldığınızda ödeyeceğiniz aylık faiz oranı değişecektir. 60 ay vade için sigortalı olarak kredi çektiğinizde, aylık ödeyeceğiniz faiz oranı %1,89’dan başlar. Bu bankadan kredi alabilmek için ipotek ya da kefil göstermeniz istenebilir. Alacağınız kredi tutarı, göstereceğiniz ipoteğe göre değişir.

Denizbank kara listeye kredi özellikleri;

Kara listeye girdiğinizde Denizbank aracılığıyla da kredi almanız mümkündür. Bu banka, kredi notu düşük olanlara kefil ya da ipotek istemeden kredi verebilmektedir. Ancak alacağınız kredini miktarı düşük olabilir. Bu bankadan 60 ay vadede 50 bin liraya kadar kredi alabilirsiniz. Kredinizin aylık faiz oranı %2,2’den başlayacaktır.

Finansbank kara listeye kredi özellikleri;

Finansbank da kara listeye kredi veren bankalar arasında yer alır. Bu banka, kredi notu 900’e kadro olan ve riskli grupta bulunan kişiler için kolay kredi sunması ile tercih edilmektedir. Uygun faiz oranları da sunan bu bankadan kara listede olmanız halinde 35.000 liraya kadar kredi alma şansınız bulunur. İstediğiniz kredi tutarı yüksekse, banka ipotek ya da kefil isteyebilir. Bu bankadan 60 ya vade ile 35.000 lira kredi çekmek isterseniz ödeyeceğiniz faiz oranı %1,29’dur. Ancak bu faiz oranı, müşterilerin kredi notuna göre, banka tarafından belirlenmektedir. Bu faiz oranı ile ve bu tutarda kredi aldığınızda ise aylık ödeyeceğiniz taksit tutarı 899,77 lira olur.  Kara listede olan kişilerin kredi başvurularını banka şubelerinden yapmaları gerekir.

CEPTETEB kara listeye kredi;

Kara listeye kredi veren bankalar arasında CEPTETEB de bulunur. Bu banka şubesiz bankacılık hizmeti sunduğu için kredi faiz oranları normalden daha düşüktür ve kredilerinden masraf almaz. Kredi notuna önem veremden kredi sunan bu bankanın sizden istediği tek şart, ödemelerinizi zamanında yapmanızdır. Doğal olarak ayık gelirinizi varsa ve sigorta primleriniz ödeniyorsa, bu bankadan kefilsiz ve evraksız olarak kredinizi hemen alabilirsiniz. Bu banka dijital bankacılık olduğu için kredi başvurularınızı online ortamdan yapabilirsiniz.

Bu bankadan kara listede olsanız bile 50.000 liraya kadar ve 60 ay vade ile kredi alanız mümkündür. Bu krediden dosya masrafı ya da tahsis ücreti gibi masraflar alınmaz. Bu kredinin faiz oranları kredi notunuza göre belirlenir. Kara listede olan kişilerin kredi notu düşük olacağı için alacakları bu kredinin faiz oranı yüksek olacaktır. Bu bankadan en yüksek %1,34 oranında kredi kullanabilirsiniz.

Bu bankaya yapacağınız kredi başvuruları genellikle aynı gün içinde sonuçlanır. Krediniz onaylandığında ise evraklarınız adresinize kadar teslim edilir. Evraklarınızı aldığınız gün krediniz de hesabınıza aktarılır.

Kara Listeye Kredi Veren Bankalar Hangi Belgeleri İster?

Kara listeye kredi veren bankalar tarafından kredi çekebilmek için bazı belgelerin yanınızda olması gerekir. Bu durumda olan kişilerin kredi alırken mutlaka banka şubelerinden başvuru yapması gerekir. Başvurunuz sırasında gerekli evrakları yanınızda bulundurursanız, kredini almanız kolaylaşır ve kredi işlemleri hızlanır. Kimlerin hangi belgeleri bulundurması gerektiğini aşağıdaki şekilde açıklayabiliriz;

  • Banka şubesine giderken yanınızda kimlik belgeni olmalıdır. Ehliyet, pasaport ya da kimlik belgesi yerine geçebilecek diğer belgeler de kullanılabilir.
  • Maaşlı çalışansanız çalıştığınız yerin imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi ve vergi levhası belgelerinizi yanınızda bulundurmanız gerekir.
  • Maaşlı çalışansanız yanınızda maaş bordrosu ya da maaş aldığınıza dair iş yerinizden alacağınız yazıyı bulundurmanız gerekir. Bununla birlikte hizmet dökümü belgenizi de yanınızda götürmelisiniz.
  • Şirket sahibi ya da ortağıysanız vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi, son iki yıllık gelir bilançosu ve gelir vergisi beyannamesi belgelerini hazır bulundurmalısınız.
  • Kira geliriniz varsa, adınız ait olan gayrimenkulün tapusu ile birlikte kira kontratı ve kira yatan hesaba dair dekont belgelerinizi hazır bulundurmalısınız.
  • Mevduat gelirleriniz varsa bağlı bulunduğu hesabın hesap hareketlerini gösteren belgeyi yanınızda bulundurmalısınız.
  • İpotek verecekseniz, vereceğiniz ipoteği tapusunu yanınızda bulundurmalısınız

Kara listeye kredi veren bankalar hangi koşulları ister?

Kara listeye giren kişilere kredi veren bankalar, kredi notunun dışında bazı koşulların olmasına bakarlar. Kara listeye girmiş olan kişilerin bankalardan kredi alabilmesi için öncelikle bu şartları yerine getirmesi istenir. Bu şartları aşağıdaki şekilde açıklayabiliriz;

  • İlk olarak kara listeye konu olan borcunuzu kapatmış olmanız gerekir. Bu borçların halen açık olması durumundaki, hiçbir bankadan kredi alamazsınız.
  • Kara listedeyseniz ancak borcunuzu ödediyseniz, kredi notunuzu yükseltmeye başlamalısınız. Bunun için bankalardan kredi kartı almalı, bankalara otomatik ödeme talimatı vermeli ya da vadeli mevduat gibi yatırım hesapları açtırmalısınız.
  • Bankalardan kredi siciliniz olumsuz olsa bile kredi alabilmenizin en önemli şartı aylık gelirinizin olmasıdır. Aylık geliri olmayan ya da düzenli geliri olmayan kişiler, bankalarda kredi alamazlar.
  • Kredi sicili olumsuz olan kişiler, sigorta primleri ödenmeden de kredi alamazlar. Bankalar kredi vermek için en az son 3 aylık sigorta primlerinin ödenmiş olmasına bakarlar. Sigorta primlerinizi kendiniz ödeyebilir ya da bir yerde düzenli işe başlayarak da ödenmesini sağlayabilirsiniz.

Kara listeye kredi veren bankalar 2020;

Kara isteye alındıysanız, bankalardan kredi almanız zordur ancak, bazı dönemlerde, özelikle sicil affı olan dönemlerde bankalardan kredi almanız mümkündür. Kara listeye kredi veren bankalar her yıl güncellenir. 2020 yılında kredi alabileceğiniz bankalar ise bir önceki yıldan farklıdır. Her bankanın kredi faiz oranı ve kredi koşulları da farklıdır. Sizlere kara listeye kredi veren bankalar 2020 yılında hangileridir ve koşulları nelerdir açıklayalım;

ING Bank, kara listede olsanız bile kredi alabileceğiniz ilk bankadır. ING Bank, kredi faiz oranlarını kredi notunuza göre belirlemektedir. Kara listeye alındıysanız gelir belgeniz ve hizmet dökümü belgeniz ile birlikte başvuru yaparak, bu bankadan 50.000 liraya kadar kredi almanız mümkündür.

Enpara.com kara liseye alınanlara kredi sunan bir başka bankadır. Bu banka, kredilerinden masraf almaz ve herkes için faiz oranı aynıdır. Eğer aylık geliriniz varsa, sigortanız ödeniyorsa ve enpara.com üzerinden vadeli mevduat hesabı açtırdıysanız, bu bankadan 60.000 liraya kadar kredi alabilirsiniz.

• CEPTETEB, yine kara listede olsanız bile kredi alabileceğiniz bir diğer bankadır. Bu banka gelir belgesi ya da kefil gibi şartlar istemez. Sadece kredilerini düzenli ödemiş olmanız yeterlidir. Son altı ay içinde borçlarınızı düzenli şekilde ödediyseniz, bu bankadan kredi alabilirsiniz. CEPTETEB kredi faiz oranları da kişiye özeldir. Bu bankadan da 30.000 liraya kadar kredi almanız mümkündür.

Yasal Takipte Olanlara Kredi Veren Bankalar;

Yasal takip, bankalara olan kredi ve kredi kartı borcunuzu 90 gün boyunca ödememiş olmanızdan dolayı, icra takibine alınmanız anlamına gelir. Pandemi sürecinde icra takibine alınma süresi 180 güne uzatılmıştır. Son bir yıl içinde eğer kredi ya da kredi kartı borcunuzu 180 günde ödemediyseniz yasal takibe alınırsınız ve borçlarınız avukata devrolur.

Eğer bu borcu yapılandırma yaparak ya da peşin olarak ödemezseniz, icra takibi başlatılır. Yasal takipte olanların bankalardan normal şartlarda kredi alması mümkün değildir. Ancak daha önce çalıştığınız bir banka varsa ve bu bankaya ipotek ve kefil vererek kredi başvurusunda bulunursanız, kredi almanız mümkün olabilir. Eğer geliriniz yeterliyse ve düzenliyse, bankaya ipotek ve kefil gibi teminatlar da verirseniz, yasal takipte olan borcunuzu kapatmak için kredi alabilirsiniz.

Bu konuda esneklik sağlayan bankalar ise şöyledir;

• Finansbank

• TEB • Akbank

• Garanti Bankası

• Ziraat Bankası

• Vakıfbank

• İş Bankası

Bu bankalardan alacağınız kredinin faiz oranı kredi notunuza göre belirlendiği için ve sizin de yasal takipte borcunuz olduğu için faiz oranınız yüksek olacaktır. Alacağınız kredinin vadesi ise en fazla 36 ay olarak belirlenir. İpotekli olarak verilen kredilerde vade süresi 60 aya kadar uzayabilmektedir.

admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir